Lördag och fest

Go måjjån!
 
Idag är ingen vanlig dag, idag ska vi fira Tommy Totts 30 års dag. I kväll kommer familj och vänner och ska fira. 
Igår var vi och inhandla allt som skulle vara till festen. Helena och Betan stod i köket hela kvällen igår och gjorde i ordning tilltugget som ska ätas. Tack så jätte mycket för hjälpen. Betan och jag hade lite egentid på stan igår, för vi skulle köpa TT:s födelsedagspresent. 
Idag så ska vi en runda på Emporia och inhandla det sista. Sen är det hem och göra i ordning lägenheten, städa och plocka undan allt som inte ska ligga framme. 
 
Om vi inte hörs här mer idag så ses vi ikväll:)
 
//Sjömannen

Hemma och Fjordy

Tja godingar!
 
Då vart denna sjömann hemma igen efter 14 dagar till sjöss. Det har varit några goda 14 dagar. Vi har haft ca: 36 000 gäster på 14 dagar, så det har varit en del att se till på jobb. Jag kom hem i onsdags vid 17 tiden. Åkte Öresundståget i från Göteborg, det är fan inte dom behagligaste säten att sitta i, Öresundstågen är inte byggda för att köra dom långa sträckorna, dom är byggda för att köra mellan Malmö och København. När vi kommer till Helsingborg får vi besked att tåget inte ska vidare till Köpenhamn, för tåget ska in på verkstad, då det var fel på tågets 4 toaletter. När vi kommer till Malmö Central så ser jag att tåget ska direkt vidare till Helsingborg igen med nya gäster. JAg blev lite rasande, SÄG INTE EN SAK, OCH GÖR DET MOTSATTA. Skärp er DSB och Öresundtåg.
 
Ombord på MS Oslofjord så har vi en maskot under sommaren som heter Fjordy. Fjordy går i ca 1 timme på varje avgång. Fjordy är mer uppskattad av de vuxna än barnen. Barnen är lite rädd för Fjordy. 
Vill ni träffa Fjordy så varför inte ta er en tur med Fjordline ifrån Strömstad till Sandefjord, det kostar inte så mycket, bara 29kr /person och väg. Ombord httar ni en fantastisk buffe restaurang och en stor cafeteria. Vill ni ut och sitta i det fria så finns det två utebarer, sist men inte minst så finns det 2 butiker ombord 1 taxfree butik på 1400kvm med fantastiska priser, 1 Fjord Outlet butik på 600kvm. 
 
 
 
Idag så är det fullt upp här hemma, vi ska dra över till Katrup och inhandla lite gott att dricka til Nilssons fest han ska ha i morgon då han har fyllt 30. Efter det så skall jag på stan med Betan och handla. Ikväll så ska vi förbereda tilltugget. Vi ska käka middag med Betan och PMH och min storasyster. 
Om vi inte hörs mer idag så hörs vi i morgon. Tjingeling
 
//Sjömannen

Full rulle

Hej er godingar!
 
Här på Oslofjord är det full rulle, många gäster varje dag. Jag är på jobb igen.
Jag kom på jobb i onsdags, men har inte haft tid att skriva. Nu sitter jag ihytten och har paus, börjar igen klockan 17:30. Jag hade somnat och sov gott, men så vaknade jag av att min klocka vibrerade. 
Det är lördag och ikväll händer inte så mycket. Igår kväll när jag skulle lägga mig så vart jag sugen på något gott, så jag gjorde mig några ost kex och ett stort glas med äpple juice, det var nice. 
 
Min sambo Nilsson fyllde 30 år i går. Han blev duktigt överraskad, jag brukar alltid glömma hans och alla andras födelsedagar, men detta året kom jag i håg det, jag och några kolegor skickade hem blommor med bud till han. 
 
Jag ska gå tillbaka till sängen och slöa, 
Ha en fin lördag, för det ska jag ha:)
 
//Sjömannen